Torpparin poika

Rooleissa > Lehtijutut

Torpparin poika

Kesällä 2004 Kuivalahden kesäteatterissa esitetty Wuojoen Torppari oli sekä arvostelu- että yleisömenestys. Paikallishistoriaan perustuva komediallinen ja runsaasti musiikkia sisältänyt näytelmä keräsi lähes 6000 katsojaa.

Lukuisat kyselyt ja pyynnöt kertoa lisää kartanon torpparista ovat saaneet näytelmän kirjoittajankin pohtimaan tapahtumien jatkoa. Miten jatkuu torpparin ja kartanon piian yhteiselämä ? Miten suhtautuu kartanonväki ja kyläyhteisö piian odottamaan äpärälapseen ? Kuka on lapsen isä ? Kuka makasi piian ?

Vastauksia näihin kysymyksiin etsitään näytelmässä Torpparin Poika, joka on kesän 2005 uusi kantaesitys Kuivalahden kesäteatterissa. Vaikka tapahtumat ovat jatkoa viime kesän näytelmälle, Torpparin Poika on oma itsenäinen näytelmänsä. Roolihenkilöitä on tullut lisää, mutta pääosien esittäjät ovat samoja kuin viime kesänäkin. Pelimannit säestävät kansanomaisia lauluja ja osallistuvat muutenkin näytelmän toteuttamiseen.

Tapahtumat ajoittuvat Wuojoen kartanossa 1860-luvulla elettyyn elämään, mutta sijoittuvat nyt ehkä enemmän kartanon köyhään torppaan. Kirjoittaja on pitäytynyt historiallisiin tosiasioihin, mutta antanut mielikuvituksellekin valtaa, kuitenkin niin, ettei historia vääristy.

Tapahtumarikkaan ja hauskan näytelmän ohjaa jälleen Porin teatterin näyttelijä-ohjaaja Matti Mäntylä tunnetulla taidollaan. Musiikin ohjaa Esa Laihonen. Kuivalahden kesäteatterin merenrantanäyttämöllä nähdään siis jälleen kantaesitys. Torpparin Poika on samalla teatterin 25-vuotisjuhlanäytelmä.