Minä ITTE !

Lehtijutut

MINÄ ITTE !

Kuivalahden kesäteatterissa 27.6. - 13.7.2003

Reijo Leinon käsikirjoittama "Minä Itte !" iskee jokaisen katsojan nauruhermoon ironisella ajankohtaisuudellaan.

On sanottu, että elämme parhaillaan itsekkyyden ja ahneuden aikaa. Omanedun tavoittelua on esiintynyt varmasti aina, mutta tuntuu kuin omahyväisyys ja itsekkyys korostuisi nykyään ihan koomisuuten asti.

MINÄ ITTE on farssinomainen näytelmä henkilöstä, joka kuvittelee olevansa, ellei ihan koko maailman, niin ainakin oman kuntansa keskipiste. Tämä jokapaikan Pena ei voi edes kuvitella, että ilman hänen suuriarvoista henkilökohtaista panosta tultaisiin missään toimeen. Oman erinomaisuuden esille tuomiseen antaa mainion tilaisuuden hänen merkkipäivänsä. Onnittelijoiden kehut ja kiitokset eivät narsistiselle sankarillemme kuitenkaan riitä. Ei riitä, vaikka onnittelijoiden joukko on varsin moninainen ja ylistävien puheiden määrä ja sisältö ylitsevuotava. Päivänsankari odottaa jotakin enemmän.

Käsikirjoitus antaa sen toteutukselle runsaasti mahdollisuuksia. Roolihenkilöiden karrikointi, heidän lukumääränsä, ikänsä ja sukupuolensa ovat ohjaajan vapaasti valittavissa.

Tämä luo erinomaisen pohjan ohjaaja Matti Mäntylän huipputarkalle ohjaukselle, josta sekä näyttelijät että katsojat ovat saaneet jo muutamien vuosien aikana nauttia. Voimme siis odottaa kipakkaa sananvaihtoa ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita.