... JA KOLMAS KERT !

... JA KOLMAS KERT !

Tapahtumat liittyvät Eurajoen edustalla olevaan kaunissaareen ja 1930 -lukuun, jolloin sahatavaran laivaukset olivat loppuneet ja saaren ennen niin vilkas satama oli hiljentynyt. Asuin- ja muut rakennukset oli purettu tai hinattu Porin Pihlavaan ja mitä jäljellä vielä oli, myytiin huutokaupoilla. Sahan entisten työntekijöiden lisäksi paikalle oli tullut lähiseudun asukkaita Olkiluodosta, Ilavaisista, Munakarista jne. Mitään arvokasta ei enää ollut myytävänä, Saharakennuskin oli jo myyty raumalaiselle Hjalmar Paasikivelle.

Miten saaren entiset asukkaat ja sahan työntekijät olivat elämässään selviytyneet työn loputtua? Ehkä näytelmä antaa siihen vastauksia. Kultaisia kädenpuristuksia ei siihen aikaan ollut, ei YT-neuvotteluja eikä järjestettyä työnvälitystä. Vaikka näytelmän lähtökohdat ovat vakavia, se on kuitenkin komedia, ehkä jopa hauskin mitä Kuivalahdella on esitetty.

Näytelmän ohjaa Porin teatterin ohjaaja-näyttelijä Matti Mäntylä ja musiikin johtaa dir.mus Esa Laihonen. Näyttelijät ovat suurelta osalta samoja taitavia harrastajia kuin kaksi vuotta sitten esitetyssä Kaunissaaren valssi -näytelmässä.