Kuivalahden kesäteatteri

Kesän 2017 esitykset päättyneet! 

Kesän 2017 viimeinen esitys on juuri päättynyt. Kiitokset kaikille 5101:lle katsojalle. Tavataan taas ensi kesänä. Kesän 2018 näytelmä julkistetaan loka-marraskuussa 2017 ja samalla lippujen nettivaraus avataan. Seuraa siis kesäteatterin nettisivuja.


Nyt se on ohi! 

Nimittäin näytelmän harjoitukset. Nelisen kuukautta kestänyt harjoitusjakso on päättynyt ja on päästy totiseen työn touhuun. Totinen on kylläkin väärä sana, sillä näytelmästä on totisuus kaukana. Ainakin mitä voi kenraaliharjoituksen ja ensi-illan yleisön reaktioista päätellä. Kenraaliharjoituksessa näyttelijät vielä hämmästelivät, mitä tehdä kun yleisö vähän väliä keskeytti hyvin harjoitellun vuoropuhelun naurunpurskahduksilla ja taputuksilla, mutta tänään perjantaina 30.6. ensi-illassa näyttelijät olivat jo varautuneet yleisön reaktioihin.

Nyt näyttelijöillä alkaa tiukka kahden viikon rutistus, johon ei montaa vapaapäivää mahdu. Mutta iloisella mielellä ja huumorilla tuo aika menee joutuisasti.

Ensimmäisen kolmen näytöksen katsojamäärä on jo noin 1000 ja myös loppuihin näytöksiin on lippuja myyty viime vuotista enemmän, joten liput kannattaa varata hyvissä ajoin. Lippuvaraukset


Harjoituksissa siirrytty ulos

Vaikka vielä ei kovin lämmintä olekaan, ovat näyttelijät siirtyneet oikeaan ympäristöön harjoittelemaan. Sisällä pidetyissä harjoituksissa kohtaukset on saatu vietyä asemiin ja osa näyttelijöistä on saanut tekstinkin jo päähänsä. Nyt on alkanut aika sovittaa sisällä opittu oikeaan ympäristöön ja mittakaavaan.


Näytelmän lavastusta on talkoolaisten voimin rakennettu parina viikonloppuna ja näyttämö alkaa jo näyttää luxuskodilta. Maalia vielä pintaan, niin kaikki alkaa olla valmista.


Nimi vaihtui, mutta näytelmä pysyy!

Ensi kesän näytelmän nimeksi on vaihdettu ”Evakko Luxuskodissa?” työnimenä käytetyn ”Evakko” tilalle. Nimenmuutos tehtiin, jotta näytelmän nimi kuvaisi paremmin näytelmän tapahtumia.


Sydämellistä komediaa kesällä 2017!

Kuivalahden kesäteatterissa esitetään ensi kesänä Markku Hyvösen kirjoittama komedia Evakko, jonka tapahtumat sijoittuvat Eurajoelle kesällä 2017.

Lähdön hetki on raskas kun 80-vuotias Martta joutuu hyvästelemään vastoin tahtoaan kotinsa.  Karjalan Sortavallasta evakkoon aikoinaan lähtenyt Martta on oman elämänsä sankari. Elämän  kolhuista huolimatta hän ei ole menettänyt iloista Karjalaista  luonnettaan. Sanavalmis tunneihminen tuumaa, että asioilla on tapana järjestyä. Nuoria ei olla, mutta vanhaksikaan ei ruveta.

Luxux Seniorikoti Mansikka ottaa uuden asukin avosylin vastaan. Hyvän elämänlaadun  turvaaminen kodinomaisessa ympäristössä on ylevä tavoite, mutta Mansikassa eletään vaikeita aikoja. Arkea varjostaa niin taloudelliset  huolet kuin henkilökunnan  ja asiakkaiden ongelmat. Martta tuo arkeen  raikkaan tuulahduksen jostain jo unohdetusta maailmasta ja asiat saavat yllättäviä käänteitä.

Sydämellinen komedia ihmissuhteiden viidakosta jonka lopputuloksena on, että vanhuksissa elää viisaus.

Näytelmän käsikirjoittaja, Markku Hyvönen, on teatteriohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Tuusulasta jonka kirjoittamia näytelmiä on esitetty lukuisissa kesäteattereissa ympäri Suomen. Näyttelijänä Markku Hyvönen on nähty mm. elokuvassa Tali-Ihantala 1944 sekä televisiosarjassa Pirunpelto.

Näytelmän ohjaa raumalainen Tomi Aalto, joka ohjasi teatterin viime kesän näytelmän Kivenpyörittäjän kylä. Tällä hetkellä Tomi Aalto ohjaa Luvian nuorisoseuran musikaalia Jääkärin morsian.

Evakkoa esitetään Kuivalahden kesäteatterissa 30.6. – 16.7.2017.

 

Ajankohtaista